Onderhoud en Reparatie

Een van de belangrijkste dingen van uw blaas instrument is het onderhoud. Een goed onderhouden instrument bepaald mede het speel plezier.

U kunt bij ons terecht voor alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan uw instrument van ieder merk.

Ons advies, bij redelijk onderhoud door de gebruiker:

  • hout- blaasinstrumenten: eens per jaar
  • koper- blaasinstrumenten: eens per 2 jaar

Wij werken zonder afspraak op volgorde van binnenkomst.

U kunt tijdens onze openingstijden zonder afspraak langskomen voor het laten uitvoeren van kleine reparaties welke binnen 10 minuten verholpen kunnen worden, zoals een waterklepkurkje of een kurkje van een sax/klarinet vervangen, etc.

Verwachten de monteurs dat zij langer nodig hebben om uw reparatie te kunnen uitvoeren, dan zal uw instrument bij ons achter blijven en kunt u normaliter rekening houden met 2 a 3 werkdagen reparatieduur.

Heeft u een spoedgeval, bel ons even van tevoren, zodat wij samen met u tot een snelle oplossing kunnen komen.

Vakantieperiode

Voor alle vakantie perioden geldt een langere reparatieduur. De muzieklessen gaan niet door in vakanties, wat betekend dat dit hét moment voor velen is, zijn instrument in onderhoud te geven. Door de grote hoeveelheid reparaties welke dan bij ons worden aangeboden, kan de duur enorm variëren. Met name in de zomervakantie kan de reparatieduur soms oplopen naar 3 weken. Dus wees op tijd met het aanbieden van reparaties tijdens vakantieperiodes, zodat u geen les hoeft te missen.

Revisie

Revisies worden apart ingepland. De duur wordt per revisie bepaald.

Schadebeoordeling

Helaas kunnen wij ongezien geen prijzen afgeven voor schade aan uw instrument. Kom gerust langs voor een vrijblijvende opgave.

Reparatie gereed service

Zodra uw instrument gereed is, krijgt u van ons per mail bericht, met de volledige omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden, benodigde materialen en totale kosten.

Where Music Matters!